Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, October 14, 2014

Zaman Sekarang Zaman AntiSocial Kahh??

Assalamualaikum..
 
Terpaksa mengaku zaman sekarang budak budak semua anti social..
 
orang dewasa jugak sudah anti social..
 
Terpaksa mengaku sebab dah kene kat batang idung sendiri..
 
Tak percaya?? nahh aku bagi bukti selepas buat kajian..
 
heeee..

 
kejadian malam tadi..
 
semua senyap sebab semua tgh kusyuk dengan xtvt sendiri..
anti social ke idokk??
tv  pasang tp tv tgk diri sendiri jugak..
 
Kakak : Frozen
Adek : Talking cat (tom)
Papa : multiviewing..
 
ini baru betul like papa , like son/dotter..
 
mama : sedang menikmati suasana tenang tanpa gangguan..heaven uols!!
 
sesekali seronoklahh..
tapi kalau banyak kali, no two way communication..its too bad people!!
 
not good!! not good!!


Yours Truly ;P

4 comments:

Ismi Ana said...

Zaman ni zaman gila gadget la kak. Hihi. Like father like son. ><

mush said...

Dh mcm keperluan..kdg2 terpaksa gak bg kalau tak mak xleh nak wat keje lak...asyik bergusti...gadoh..nangis... pastu semua nempel kat mak...dh cane..tension mak nak wat kje...si adik tu sama mcm affan...layan tomcat...

Nurfarhana Chek Saat said...

Sebenarnya ini salah satu keburukan teknologi atau laman sosial. Sebenarnya alat ni semua melalaikan kita kan? Mana hubungan yang erat dgn keluarga? Bila nak bercerita? Bila nak bertanya perihal mak kita?

AL NURUL ISWAN BIN MUSTAPHA said...

anti sosial, tapi bukan anti media sosial. ramai yang tak tau pengasas apple & microsoft melarang anak² mereka menggunakan gajet walau pun mereka sendiri yang cipta.