Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, November 7, 2014

S.A.H.A.B.A.T

Assalamualaikum..

Sebenarnya setiap fasa belajar aku akan ada sahabat rapat..

dari zaman tadika smpailah ke zaman kerja ni...

tapi yang betul-betul rapat dan tahu segala rahsia pohon cemara adalah adik aku sorang jek la..heeee..tak boleh nak menipu dak sorang nih.. mujurlah ada sorang adik.kalau ramai kompom tak jadi rahsia pohon cemara dah..

nak dijadikan cerita,

2 Bulan lepas my hubby warded due to backache problem . dalam bahasa melayu sakit belakang. bukan sakit pinggang ye..

kene buat radiofrequency treatment.
rujuk gamba seperti di bawah :
minor prosedure during treatment.
more info sila google...
 
Masa tu aku agak serabut. mane nak setel anak2, nak setel suami dgn urusan kemasukan bagai..tapi mujur MIL ada sekali.. so ringan sikit beban jaga anak.

tapi biaselah jiwa ni dh kelaut..perlukan seseorang tp sape nak temankan aku..huhuh...
ade jugak abah datang tunggu sama tp tetap lain jugak rasa..

suppose treatment dari jam 1-3 pm jek..tapi membawak ke jam 5 pm.
hati risau giler.. rupanya ada hubby ada komplikasi dengan dos ubat bius yang diberi. he stop breath in 3-4 second.. can u imagine that??
doktor pakar siap explain detail kat aku apa yang terjadi dan convincekan aku everything just be alright.. alright kate ko..aku ni dah nak separuh pingsan tau tak..tapi buat buat jugak cool..

dalam icu. observation by specialist almost 5 hours
Alhamdulillah tindakan awal doktor pakar dapat menyelamatkan keadaan. syukur sangat-sangat.
so kene masuk icu untuk observation 5 jam..
masa tu ada sorang sahabat aku wasap tnye condition hubby.. aku just ckp under observation. die tanye wad mane, tingkat berapa..aku pon bgtau details.. tapi kann..

tetibe tak lama tu trus terpacul kat hospital cakap nak teman aku.. i fell like nak nanges kaww..
tp aku kan kental..mane boleh nanges depan orang..hahaa..berlagak..

rawang - shah alam tak smpai setengah jam kot..ko drift ke hape?? huhuhu..

there she is..
Siti Balqis binti Aziz
dalam lif dari wad (tingkat 6) nak ke icu (tingkat 2)

lama dia temankan aku.
smpai hubby aku ditolak semua ke wad dari bilik icu tu..
dekat jam 8.30 malam la. jam 9 lebih baru dia balik..

around 8.30 pm baru boleh masuk ward.

Sahabat.
Thx for being with me almost 5 hours..accompany me when i need sumeone..true ‪#‎friendship‬ never ask for more..
Nahh aku belanje ‪#‎ngeteh‬..



kepada anak-anak mama,
terima kasih sebab tak buat banyak perangai sepanjang kita check in kat spital beralaskan tilam empuk atok bawak dari ceras.

mereka yang sangat behave..

 Yours Truly ;P

1 comment:

idzwa kamaruddin said...

so sweet...semoga ikatan ukhwah terus terjalin sampai bila-bila..