Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, February 5, 2015

A Night In Spain At Corona Del Mar

Assalamualaikum..

First of all, thank you so much to Rayyan Haries for inviting me and family to the food review with bloggers at Corona Del Mar. Appriciate it much much..

Dinner kami malam tu sangat la SPANISH uols.. sib baik dah lepas makan tak cakap spain..hahaha.. haruuu..


Front View.
Lokasi di The Strand, Kota Damansara.. waze je nama restoran ni dan anda akan sampai..
 

Full Booked oleh bloggers.

Barisan Menu untuk kami malam tuh..

Mula mula sampai.
Ice lemon tea sebagai pembasah tekak..

Starter menu adalah TAPAS.
ada black olives, mushroom, brucetta..cuma dlm menu ada meatball. mungkin tukang masak dah upgred kepada udang/daging rangup tu kot.
 

Seafood Bisque Soup with bread.
Kegemaran anak anak aku..licin depa sental.. mama papa dapat 2-3 sudu..
kene la dengan tekak dorang kot. 

Main Course, Robo De Toro.
Bahasa melayunya ekor lembu masak stew. add on mashed potatoas dan roti.
yang ini kene dengan tekak incik suami. licin jugak beliau makan..hehe..

Another Main Course, Paella De Marisco.
Nama melayunya adalah nasi masak seafood. suka hati ubah nama..hahahaa..
lengkaplah seafood dia. udang, sotong, lala, kupang pon ada..
Ketam jek aku tak perasan ade ke idok..
Ank bujang nampak nasi, kemain mengadap tauu..
tekak melayu jugak adek ni gamaknya.


Memandangkan kami laki bini jenis bukan pemakan, maka kami tak order banyak.
bila tak order banyak, maka terlepas pulak menu recommended itu :: Carred Grilled Moroccan Chicken.
 ..arghhhhh..rugiii!!

Dessert, anak anak dapat aiskerim.
kebetulan, masa hujung hujung program,incik suami tgh nak interbiu manager utk vlognya, anak anak tgh tak keruan..
sekali manager umpan bagi makan aiskerim terus senyap dan kusyuk makan..
amboiii sangatt tauu..
 
Selesai..happy tummy..
overall,
bagi sesiapa yang teringin untuk merasa kelainan dalam makanan,
 boleh la datang sini.
Cuba sesuatu yang baru ape salahnya kann??

Selepas wash up, mari kita sawan cermin..
perempuan dan cermin memang tidak dapat dipisahkan..
alaaa..blurr pulakk..

Incik suami bersama orang kuat rayyan malam tu, boy.
thank you so much boy sebab melayan kerenah para blogger pada malam tuh..
anda memang ohsemm.. *nora bagi 5 bintang*..heheee..

Terima kasih dari mrspuex's family.


Details untuk sesapa yang berminat :

Alamat :
8, Jalan PJU 5/20
The Strand Kota Damansara
47810 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan.

No Telefon :
03-61510050

Email :
coronadelmar2020@gmail.com

Website :
www.coronadelmar.com.my

Facebook :
https://www.facebook.com/Coronadelmardamansara

Instagram :
http://instagram.com/coronadelmardamansara
 
Yours Truly ;P

5 comments:

Allene ALineWorks said...

therbaikkk....

uncle gedek said...

Robo De Toro....

bunyi macam best je,,,?

Amanda Suria said...

Suka tgok gambar2 ni semua....nice knowing you dear..keep in touch

Mama Darwiish said...

menggamit memori hehe.. nice meet you... ade rezeki jumpe lg... ha sup tu best hehe

Julia Johari said...

Husband and Wife sama2 blogger hebat u olls ni tau heheheh nice picture...nice to meet u dear. :)