Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Tuesday, March 8, 2016

Family Fun Day Jabatan Kesihatan Negeri Selangor

Assalamualaikum..


Dah lamaaaa sangat opis tak buat family day .. ada la dekat 2-3 tahun tergendala..
so bila ada peluang ni, wajib la join. kita support..
eventho tentatif family day nya adalah setengah hari saje..
ponn happening jugak tauuu..

Lokasi : Taman Botani Negara, Shah Alam
Tarikh : 6 Mac 2016 (Ahad)
Masa : 830 pagi - petang

Dekat 75 family jugak yang datang... syabas organizer dapat kumpulkan keluarga dalam masa yang amat singkat.

transport kami nak ke area taman haiwan.. trem taman dan 2-3 biji transport jabatan..
tak tau la berapa trip dorang ulang alik..
ni pon nak ucapkan terima kasih kerana memudahakan urusan kami yang bawak anak2 kecil ni..

pendaftaran untuk 6 bahagian.
i is bahagian pengurusan.

acara pertama : Senamrobik.
instructor oleh Pn Kang, cikgu erobik kami..

sori cikgu x dpt backup kat belakang..
anak bujang ai takmo lepas ..hahahaa..ai folo dari belakang je..

para peserta..


Acara-acara kanak-kanak yang berlangsung :

pertandingan mewarna

finding aireen..
hehehee..
adik tak boleh masuk sebab tak cukup umur..

kakak in action.


antara koleksi hasil tangan anak anak dari Jabatan Kesihatan Negeri Selangor.


pertandingan rebut gula gula.


nampak tak anak bujang ai tgh dok stanby jee tuhh..
tapi kan die pegi kutip sebiji sebiji..
memang kalah leee...
adoii adik..

maka bantuan dari mama adalah diperlukan..bahahahaa..
kecohhhhh gileeee masa ni..
semua pon nak anak menang..kekeke..
tapi yang menang tu yang baju hijau tuh.. 
sumbat padat padat dalam cap die..cerdikkk..hahaha..


pertandingan tiup belon sampai pecah.


tapi belon aireen tak pecah pecah..
sudahnya dipecahkan dengan bantuan uncle nizam..hahaha..

pertandingan rebut kerusi 


participant adalah anak anak remaja.

Sukaneka untuk dewasa pon ada..
aku masuk kategori perempuan..

balingan maut tapi takde gamba plak..huaaaaaa...
menang dapat no 3

gamba amek hadiah je ade..hehehee...


game untuk lelaki.
shaolin soccer..
baling kelapa kat botol air..

last but not least,

 acara cabutan nama bertuah..
iols terselit jugak dapat hadiah cabutan bertuah..
selalu memang payah weii nak dapat..
rezeki namanya,,


Thanks encik Bala for this pictures..
iols sedih time ni sebab hp suddently corrupted..
memang takde stanby 2nd hp..
peringatan untuk diri sendiri..lenkali sila buat backup utk moment penting nih..huhuu.. 


aktiviti santai..
anak anak tak mandi sebab mak malas nak berbasah2..mujurlah mereka menurut perintahh..
syukurr sangat sebab memahami..


sebelum balik, haruslah isi perut dulu..
tapi weols tak makan pon.
anak anak sibuk nak balik. mybe cuaca sangat panas plus anak bujang tak boleh panas skit..mulalah gatal-gatal..
maknyee tengok jek laa lauk pauk tuh..



sekian,
tahniah sekali lagi untuk pihak urus setia yang bertungkus lumus menjayakan acara family day ni..
walaupun simple tapi anak anak sangat seronok..

tahun depan buat lagi yee..

-MrsPuex-

1 comment:

idzwa kamaruddin said...

setengah hari pun dah sempoi kan ;)