Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, April 19, 2016

KAKAK Pas Baton Demam Kat Adik Pulak..


Assalamualaikum..

Minggu mom jadi ZOMBI
mingguni  mata mom bertukar jadi mata PANDA..

lepas sorang, sorang tumbang..

adik dah mula panas pada jam 12 tengah malam ahad mlm isnin..
acaner maknye nak keje senin tu anak oi..

Jumaat dah EL sebab jaga kakak yang flat..

Isnin terpaksa EL lagi demi anak anak..
memang cuti banyak just untuk stanby untuk perkara kecemasan begini..
tskkk tskk tskkk.

ahad lepas kakak dah fully recovered
tetibe subuh isnin datang balik demamnya..
hari ke-4 maka mari cucuk amek darah..

meraung kakak kene amek darah..kesiannn,,,

alternatif lain untuk sejukkan panas badan..
mandi dengan air lemon..
mainan tu utk menarik perhatian si adik supaya berkubang laaamaa sikit dalam tuh..
kesian otomen lemas dalam tuh..bahahaa..

ok jugak..kurang sikit panas badan dorang..
tapi tu la.. tak laamaaa tu panas balik..
haihh!!


harini kakak repeat amek darah..
harini tak nangis sebab mama bagi ayat power..
kalau nangis nanti darah terkejut.. bacaan tak ok nanti kakak kene pergi hospital..
mauuu??
terus dikemam kemam mulut dan kelip kelip mata supaya tak nangis..bahahahaaa...

result,
alhamdulillah platlet ok..
kepekatan darah pon ok..
just demam virus..

doktor bagi MC sampai hari khamis..
adik baru demam hari ke-2..
kalau hari ke-4 tak baik, maka kene amek darah jugak..
hopefully cepat la anak anak mama sihat..

dugaan betul minggu ni..

papa pon dah down..

mama ni rasa dah sipi sipi nak demam je nih..
kepala pening, badan seram sejukk..
hmmmmm...

atok opah kol suruh pos mereka ke ceras..
mlm ni mari packing barang..


-MrsPuex-

No comments: