Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Tuesday, May 3, 2016

The Everly , Putrajaya

Assalamualaikum/Hai,

cuti panjang korang gi mana??
kami lepak dekat dekat je..
tak koser nak tempoh jem..
utara jem, selatan jem, timur jem, barat pon jem..
hohhh...
syukur sangat kampung halaman pon dekat kl je..hihii...

last minit plan bersama mak, abah, aku decide nak bawak mak abah berehat je kt hotel yang dekat dekat..
The Everly, Putrajaya menjadi pilihan hati..
dekat dengan rumah dan senang nak access ke shopping mall - alamanda.. jalan kaki je uols..


anak anak cakap, yeayyyy kita tido katil putih!!

dari car park terus nampak view swimming pool..
masa ni tengah kosong sebab baru kol 3 petang.
orang baru nak berpusu-pusu check in..

toilet view. is a must..
kekekekee...
macam biasa operasi snap snap gambar bermula..hahahaa..
siap cakap ngn mak abah.. jap japp nak amek gamba japp....
bertabahlahh dapat anak seorang blogger..kuiikuiikuii..

snap jugak sebab cute..

toileteries..

paksa mem beso selfi dengan cermin besar..
gambar gegar sebab memasing tak dok diam..  bukan senang hokey nak dapatkan sekeping gambar yang helokk... haih!


nak snap gambar atok opah tapi adeee je yang nyelit.. 
berehat kejap sementara menunggu ketibaan adik dan family..
semua pon last minit booking..
dorang pon x tau nak pegi check in mana tapi nak dekat dekat je sebab adik tgh sarat membuyung..
maka, marilah berjemaah sekali..
amek connecting room.. senang..
ohh.. aku bookingkan awal awal sebab takut full booked..
ramai rupernye yang check in.. penuhhhhh!!


sistur sistur short gateway!
masa ni jam 5 petang.. sekejap je swimming pool ni dah penuh..

my nyawa.. 
dorang hepi, mom pon hepi..
adik tu sebenarnya x boleh sgt mandi kolam tapi atas desakan kakak dan kezen kezen tersayang maka mom bg greenlite la..
stanby ubat awal awal ..
alhamdulillah semua pon ok.. cuma kakak je cerry berry lepas mandi swimming pool..
ni mesti kes tertelan banyak ayor kolam.. rasaakannn!!


as usual, kalau bawak mak pegi holiday, 
segala periuk belanga mesti nak hangkut..
rice cooker is a must katanya..
lauk pauk yang dah siap siap masak kat umah adalah :
rendang paru,
sambal ikan bilis
ayam goreng
lempeng
timun untuk ulam..
(stanby beras lagi 3 pot)

seronoklah dorang.. lepas mandi, naik bilik terus makanan tersedia.. heaavenn!!
kenyangggg sampai besok pagi..hahahaha...

kezenly love!
lepas maghrib, singgah alamanda jap beli milo peket, air kotak..
tapi tersadai jugak kat Padini.. tengah sale kaww kaww...
lepas tu tersadai kat digi center uruskan no tel abah..
dekat kol 10 baru hegeh hegeh nak balik..hahahaa...

Alhamdulillah..
percutian singkat yang penuh hiruk pikuk..kekekeee..

Thank You The Everly, Putrajaya!

(rujuk gambar diatas untuk info lanjut)


-MrsPuex-



1 comment:

Jueliza Jamani said...

hahah bab periuk nasi tu sama lah petern dengan jue.. jue bawak hat lunch box jer sebab 2 orang.. so lauk2 siap masak kat umah sampai hotel panaskan dlm lunch box.. hahaha fun kan macam ni..