Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Tuesday, September 6, 2016

BBQ Malam Merdeka yang ke 59 tahun

Assalamualaikum/Hai, 

Apa aktiviti korang malam merdeka aritu??
kami jiran tetangga sepakat nak berbbq depan umah je..
sambil tu buat bunga api sendiri depan umah..
lagii havoc lagi rilekss...
anak anak pon dapat tgk bunga api depan mata..
tak yah nauu nak bersesak dengan orang ramai..
maklumlah,..sekarang ni penyakit berjangkit punya la ramai..
nak berhimpit2 bersesak2 tu bukan perangai weols..
soo terus plan buat aktiviti sendiri sajee..

kutip duit,
bahagikan tugas,
malam tu moh le kita bergotong royong bersama..
apee yang penting..kerjasamaaa...cewaahhhh...

ni gazebo kami..
deco deco by cik siti shariff..
tengkiu jirann..hehhee..

malam tu bermula la kebizian kaum lelaki nak prepare api untuk sesi bakar membakar..
kami orang pompuan, bizi tunggu makanan siap..hahahaa..
takdela.. stanby ape yang patut..buat air, potong buah dan sewaktu dengannya..

antara menu kami malam tu adalah :
rujuk gambar je la yee..



wowww apii..

emmmm...paling tak sabar nak tunggu ayam ni masak adalah bebudak..
ayam upin ipin kann... 

kambing in da houz!!..

tadaaaaa..selesaii keseluruhan 4 pack kambing perap beli kat giant nun..

jagung bakar wajib ade..

jemaah yang sabar menanti menu bbq..
sambil tu makan ape yang adoo..nasi goreng paling licin..
hehehee..
jiran tetangga yang available untuk program bbq malam merdeka..
tengkiu uols..
next event kita buat kat sungai plak yee..
in sya allahh..

nah layan video kaum bapa main bunga api..


video


video


 -MrsPuex-

No comments: