Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, September 6, 2016

Smart Khalifah Awesome Adventures!

Assalamualaikum/Hai,

27 ogos 2016 yang lepas, tadika dzuliman ada menganjurkan program riadah untuk kids dan family..
lokasi kat taman botani shah alam..
seronok si anak bujang, airielqaid menghitung hari nak tunggu program ni ha..

pintu masuk taman botani shah alam..
sejukk, tenang je suasana..

dari entrance, kene naik trem yang disediakan untuk ke camar rimba.

nak jalan kaki ke sana memang tak dapek la..
tak de la jauh tapi penat sikit la nak bawak anak kecil berjalan plus nak kejar masa..
soo terpaksa berhimpit kejap dalam trem..sori no pic allowed...hahhaa..kang ade yang tersondol tepi tangga..

signboard menuju ke camar rimba..nice place..
actually ni dah kali kedua sampai..
1st time sampai masa family day opis last year kot..tak ingat dah..

memang banyak berjalan la kalau nak ke camar rimba tu..
takpe eksersais pepagi..hehehee..


tadaaaa...welcome to smart khalifah awesome adventure!


our breakfast of the day..
free flow menu panas panas dari kuali..
awesome!!

sesi mengumpulkan ahli jemaah cilik mengikut branch ..
kami dari branch dzuliman puncak perdana..
yeayyy!!!

 
antar aktiviti sukaneka yang ada..ni game untuk khalifah 4 tahun..
masukkan air dalam botol menggunakan span..
kiuttt sangat tengok teachers hanlde 4 years kids..
heheheee..
tu airiel qaid in action..

yang ini pulak, masukkan bola dalam raga jaring..
pon kelakarr giler...


last but not least, semua pon dapat sarung medal..tak kira lah tempat pertama ke, tempat last ke..
adil dan saksama.. kalau tak buat, mau amukan gegaran bebudak menangis nak medal..
good job teachers!

my hero in action..alololooooo...


pose wajib..gigit medal..
bakal atlet olimpik ni..hahahaaa..

dah selesai bak sukaneka anak-anak khalifah, 
turn mama + papa khalifah pulak..

papa work, so mama jela yang join..
tema ; gubahan kemerdekaan..
bahan bahan yang diberi :
surat khabar, belon, selotap.
bendera tu teacher bagi..

siap!
Bangunan Sejarah Dzuliman Puncak Perdana..
hahahaaa... 
mama bersama hero masing masing..

photogroup moms dan teachers!
yeayyy..dapat no5 tapi tetap bawak pulang hamper..
hamper tu mama decide sedekah je utk anak-anak khalifah kat school nanti..


lepas sukaneka 4+5+6 khalifah dan mama, ada pulak persembahan setiap branch../
so sambil menunggu, kita selfi seketul..

persembahan dari smart khalifah dzuliman puncak perdana..
tajuk lagu : screaming not okey!
soo fun..soo cute!
 
yeayy selfi lagi seketul..hehehe..moms tak de keje..

makan dah,
sukaneka dah,
persembahan pon dah,

sekarang..masa untuk mandi kolamm..
inilah acara paling ditunggu oleh semua khalifah..
kat taman botani ni, lokasi di camar rimba je yang ada swimming pool..
soo tempat ni selalau full booked..


selamat bergumbiraa anak anak..
ada yang tak sempat salin baju mandi, terus terjun..


yeee..airielqaid salah seorang yang tak sabar nak terjun..
maka terjunlah beliau bersama baju school..
gasakkk.. 

alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar..
penat of course!
tapi yang penting semua pon enjoy dan happy..
makanan sedap, tempat memang sesuai untuk kanak-kanak..
cuma, kene menapak agak jauh ke dalam untuk sampai kt camar rimba ni..
becak tiak makkkkk..hahhaaaa...


teacher kesayangan anak anak khalifah dzuliman puncak perdana..
tengkiu teachers!
tengkiu dzuliman untuk program yang sangat best..
next time buat lagi..
amboiiiii...


kita akhiri dengan video persembahan dari smart khalifah dari branch puncak perdana..


video


 -MrsPuex-

No comments: