Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, October 26, 2016

Hiking Ke Bukit Broga

Assalamualaikum/Hai..

Sebenarnya banyakkkk cerita nak diceritakan kat sini tapi tulah..hujung tahun ni banyak plak keje hakiki kat opis ni.. tak menang tangan hakak menatap keje..
sampai terabai sungguh missblog ni.
kalau ada updet pon semua pasal review yang ada dateline..

aduihh,.,
cerita langkawi pon masih dalam draft..
cerita reunion sekolah menengah pon dok tersadai lagi tuh..
banyakkk tauuuu nak share ngan korang ..
sabarr yee.. bagi kita bertenang tenang dulu..
kita pon eksaited sebenarnya..

skang ni kita nak borak pasal hiking bukit broga dengan zumbamate kita..
1st time ke sana.
apa yang kita dapat simpulkan adalah..

seperti pergi ke broga MALL..
maknusia masya allah... punya la ramai..
bukan penat sebab hiking..tapi penat sebab trek jem..

bertolak dari shah alam dalam jam 5.00 pagi.
berhenti solat subuh kat rnr area kajang.

mula hiking jam 615 am.
konon konon nak tgk sunrise.
tapi kiciwa di pertengahan jalan sebab pagi tu kabus banyak.
tgh malam tu hujan lebat. waktu kitorang bertolak dari shah alam pon hujan masih turun lagi.
trek pon agak licin ditambah dengan maknusia yang seret kaki kt trek..hahahaha..


mrspuex ke broga hill
kita buat 1st pit stop sendiri sebab view dia cantik.
masa ni pukul 645 am.





,


ada jugak spesis maknusia yang bawak pets hiking sama.. kalau kucing tu tak pe la..
ni ulau weii..ulauu.. dah terjerit2 dak dak pompuan yang terpaksa lalu lalang kat sebelah mamat nih..
almaklum, trek adalah 1 hala.. kecik cinonet..
gerammmm iols...




mrspuex ke broga hill
sebelum nak hiking kat belakang tu, kita selfi seketul..
perkenalkan my zumbamate!

mrspuex ke broga hill
the view

mrspuex ke broga hill
fuuuhhh!!
bukan puncak sebenar.

mrspuex ke broga hillmrspuex ke broga hill
my morning snack!
wajib bawak kalau nak pegi hiking.


mrspuex ke broga hill
finaally!
were at 1312 ft.
goodjob my zumbamate!


mrspuex ke broga hill
broga MALL checked!
kekekeeee...

mrspuex ke broga hill
view pagi tu berkabuss dan sejukkkkkk..
indah ciptaan Allah.

rindu pulak kita dengan alam dan manusia ...
lepak puncak dalam setengah jam untuk melepaskan penat lelah..
sebenarnya tak boleh lepak lelama sebab manusia makin ramai dan tempat makin crowded..

last-last ajak teammate gerak turun.
dan kita kalau turun ni tak reti nak slow slow..
dah cakap ngn dorang jumpa kat bawah je la..hehehe..
tak risau sebab kompom dorang tak sesat punya . kan broga MALL..
pepaham la ye.. RAMAIIIII sangat orang.. 

dannnnnn...
akhirnya sampai juga ke bawah dengan selamat alhamdulillah.


mrspuex ke broga hill
while waiting for another 3, kita lepak pekene nasi lemak pak lebai ..
dari atas puncak dah dengar ada orang cakap nasi lemak pak lebai sedap!
sedap sebab semua yang turun dah lapo agaknya..
aku rasa biasa biasa je..

burn fat dan carbo loading..
hahahaa.. lemaks tak kemana-mana pon..
ada jugak jual air kelapa dan coconut shake..
amboiiii sangat ..mcm foodcourt open air dah ku rasa..

BROGA HILL turns to BROGA MALL
i tot uu!!

nah layan video(bukan puncak sebenar) sebelum henpon kehabisan  bateri..hehehe..


video

ok, gaiss..
next plan please!!!


-MrsPuex-

1 comment:

Siti Nurzafirah said...

cantiknya.. dah hijau ! dulu pergi time musim panas, suma kuning...