Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, May 11, 2017

CUTI HARI WESAK

Assalamualaikum/Hai,

Semalam cuti hari wesak.
dapat lah cuti free satu hari.
korang cuti cuti buat ape tuh??

aku dgn jiran2 buat projek sikit pepagi.
projek menebang pokok - kaum papa.
projek pondok-pondok - kaum mama.
ekceli dorang je yang buat projek .
aku lepas subuh bummm balik sebab incik suami kata nak bekfest kat mamak je..

bila nak keluar rumah tengok semua semangat menebang pokok depan umah memasing sebab takut pokok tu rebah hempap kete yang parking kiri kanan.
kan ke bahaya..
nak tunggu MBSA tah bila..eyh!

incik suami pon ape lagi terus la nolong saki baki ape yang dapat ditolong tu.
aku? nak masak mmg tak dan lahh..
tengok dorang siap dah dengan menu bekfest masing-masing..
soo aku cukupkan korum tadah perut je instead of nak makan mamak.
dah kena racun soh bekfest sama kat pondok..hahaha..
malu la sbb tak donate ape pon tapi ade aku kesahh..
duduk besila dan nommnommnomm..
bawak turun je la kopok/roti yang ade kt umah tu ha,,.

tutup balik enjin kereta, join the club..
mamak?? lupakan seketika. gituuu..

ok lah malas nak celoteh pepanjang..
layan gambar je la ye..

gambar selepas je ade..
pokok depan umah kuning ni dah terang sebab kena tebang dah.


Image may contain: one or more people, house, sky and outdoor
yang ini kasi  tebas pokok daun limau purut yang rendang2..
buah tu kami kutip buat terapi kat umah..
satu hari umah penuh bau limau purut..
nyamannn..

Image may contain: food
breakfast is readyy!!
nommnommnommm..

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting
tukang jaga makanan.
nampak sangat feeling patriotik sikit sebab ade bendera malaysia kt belakang..
hahahaa.. lantokkan..
1 malaysia katenye..

Image may contain: 3 people, people eating, people sitting, table and food
open table sebelah pondok gazebo.
mak mak dah konker gazebo.ape bolah buat..hahahaa
dah macam buakak kedai makan dah kami rasa..

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting, people eating, table and outdoor

sekian, 
cerita lepak santai sambil buat mini gotong royong antara jiran depan,kiri kanan umah.
sepakat membawa berkat..
rasa mcm duduk kampung pulak..
semoga ikatan ukhuwah ni kekal terjalin..
aminnnn..

 -MrsPuex-

2 comments:

Mohd Rasul said...

hehe rajin2... acul cuti dok rumah tido je hehehhe :D

Julia Johari said...

Bagusnya jiran! Siap lepas gotong royong sesi makan beramai2...nikmat!