Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, July 18, 2017

Kisah 1 Syawal Kami

Assalamualaikum/Hai,

Dah syawal 24 baru la nak updet pasal raya..
Bukan ape, mood dalam raya tu masih membuak buak lagi.

Banyak umah sedara mara tak sempat nak melawat. Time tak raya memang susah nak jejak la kot..kekangan masa dan kerjaya gituuu.. Macamkan aku seorang bisneswomen berjaya kekdahnya..
Adoiii..

1 Syawal.

Macam biasa tetiap tahun aku akan raya belah hubby side. Tapi 1 syawal jugak aku akan singgah umah mak abah kat ceras baru .nasib baik pd - ceras time 1 syawal zupp zapp zupp zapp je sampai.
Cite pasal raya pertama bermulaa...
Bermaafan dengan suami dan mak mertua lepas tu sambung photogedikss...







Selamat Hari Raya dari Mrspuex dan keluarga.
mohon ampun dan maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki..

tema tahun ni : dari jauh nampak macam kelabu tapi sebenarnya purple nak ke kelabu macam tu..
beli siap je semua. warna tahunan ikut saiz yang komplit semua orang..
so jangan cakap awal awal kat aku, kau tema ape raya tahun ni..
memang aku bagi jawapan hujung hujung nak raya la jawabnya..hahahah..

lepas tu sambung beraya kat umah makcik2 yang terdekat.
tiap2 tahun akan singgah ke umah mak andak.
so memang wajib la photogedik seketul dengan suasana kampung kat situ..
ko ingat kat peedee asik laut laut laut je ke??
ade gak umah village style hokay!

kuase la kami nak berpanas2 becak tiak nak photoshoot ke pantai sana..


picture raya paling epik di abad ini.
hahahaha.. idea opkos dari incik suami..
dia kan photograper jugak kan.. so tau la setting setting gini..
makk folo jeee..

dah setel, lepas zohor terus zassss ke ceras baru jumpa mak abah.
tahun ni semua adik beradik (3 orang je) beraya kat umah mertua masing-masing.
so tinggal abah mak berdua je kat umah.
sedih kann??
tapi nasib baik mak abah aku no hal..small matter katenye..janji anak anak bahagia..
plus, kezen2 aku belah mak semua akan ziarah ke ceras selepas ziarah kubur atok opah kat ceras baru tu..

selamat hari raya mak abah.
maaf zahir dan batin dari anakanda mu yang tersayang.


lepas asar dalam jam 630 petang tu baru move balik ke peedee sebab mlm tu kat umah ade jamuan sikit utk sedara mara yang datang.

outfit malam raya pertama kami.
recycle je baju tahun tahun lepas lepas lepas selagi baju si kakak dan adik muat.

kezen in law yang datang beraya malam tu.

alhamdulillah dapat beraya dengan kesayangan untuk tahun ni dengan kadar yang sederhana selagi mampu. 
semoga tahun depan dapat berjumpa lagi dengan orang-orang tersayang.

nak cerita ke pasal raya kedua ketiga smpai ke tiga puluh??
tak yah la ye..
nak tengok updet, sila lah visit IG kita : @znooraini
kita tak privetkan..semua orang pon boleh tengok.
cuma janganlah skrinshot ye.. tak halal namanya tu amek gambar orang lain tanpa kebenaran.
paham kan??

 -MrsPuex-

3 comments:

Normi Nieza said...

banyaknya gambar raya..:)

Azwar Syuhada said...

Belum terlambat lagi kan, untuk ucapkan Selamat Hari Raya!

Ainniah Zulkefli said...

cantik2 & unik gambar2 raya photogediks sis. meriah ja tengok. selamat hari raya (raya tinggal beberapa hari lagi kan?)