Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, January 18, 2018

Red Lion Dalam Kenangan

Assalamualaikum/Hai, 

Semalam. aku totally breakdown.
pingsan seawal jam 9 malam.
mungkin kesan dari minum air gula agaknya so badan jadi tak stabil.
pening membawak smpai ke malam.
nasib baik anak anak pandai bawak diri memasing.legaaa...

baju sekolah / baju keje semua gosok pagi tadi. agak kelam kabut jugak la tapi i loveeee the kelam kabut moment..hahahaha.. 

nak dijadikan cerita.
pagi tadi masa nak keluar rumah aireen terperasan, keta pegot papa xde.
aku pon tercari cari gak kot kot parking jauh sikit ke kan..

penik la tetibe.. ingatkan kena curi ke hape..

kol suami, cakap kete pegot tak de la..
awak parking mana??

then suami cakap, saya dah jual la keta malam tadi,
orang tu datang umah terus setuju nak beli, terus bawak balik ..

mesti dia sedih malam tadi.
aku pulak tido sampai tak hengat doniaa..

yelaa.. lama tau red lion ni berkhidmat dengan kami.. since aireen kecik lagi..
dari rupa tak senonoh, sampai lah hensem bergaya kejadiannya..

sesuatu yang kita sayang, bila kita let go, akan terasa jugak sedih di hati.
tapi apekan daya.. mungkin sampai sini saja tempoh perkhidmatan dia untuk kami anak beranak.

before - blue black lion



after - red lion
gambar kenangan .
red lion tetap dalam ingatan kami..
semoga red lion behave dengan tuan baru.

rinduuuuu... huwaaaaa!!

sori mama xde mlm tadi disaat dikau dilepaskan ke tuan baru.
Terima kasih di atas segala jasamu.

huwaaaaa..sedihnyaaa..
#nangis





 -MrsPuex-

14 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Lagi lama kereta tu ngan kita lagi banyak kenangan kan....mula la terimbas 1..1...kenangan kat memori....

Bro Framestone said...

Kenangan bukan.... Ingatkan kalau warna tukar, nama xperlu tukar... Rupanya kena tukar juga hahahha

danan wahyu said...

wah car baru yang sellau membawa kenangan bagi diri sendiri dan keluarga

AyuArjuna BiGoshh said...

Memang sedih.. sentimental value kan huhuhu

Amanda Suria said...

Sama la ngan akak masa jual wira aeroback dulu..boleh nangis2

Jia Shin Lee said...

awwww sorry to hear that! hopefully red dragon gets a good owner :)

tenku butang said...

huwaa... nape jual.. cantik keta nya.. TB pun dalam proses fikri nak jual ke tak kereta yang ada.. tapi kereta tu dah lama berjasa dengan TB.. sayangnya nak jual.. cuma kalau ikut umur.. rasa macam kena jual je.. =(

Zayani Zulkiffli said...

Itu lah kita, perempuan ni kalau boleh kereta tu nak simpan masuk almari je kan. nilai sentimental dia punya pasal.

Wai Yee aka Rane said...

good memorial with the car. it's ok to let it go

Norlaili A Wahab said...

memang sedih bila banyak kenangan dengan kereta :(

Hanny Abdullah said...

Yup betul...lagi lama kita sama dia lagi byk kenangan, mcm sis..yg pertama sampai skrg still dlm ingatan, lps tu..bertukar ganti dah tak ingat apa dah..hehehe.

idzwa kamaruddin said...

yg kesayangan la paling sedih kan tapi ye lah nanti ade rezeki lain

Gja said...

One of sentimental value tu..

Khir Khalid said...

Baca pun jadi sayu.. mmg faham perasaan tu. Klu tetiba berselisih atau terjumpa pula di mana2 nnti, perasaan sayu tu akan dtg juga lagi walaupun dah lama :)