Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, June 28, 2018

Sertai Peraduan Pokka Rasa Raya Dan Menang Hadiah Lumayan Bernilai RM10K

Assalamualaikum/Hai,

Musim raya ni banyak peraduan-peraduan yang boleh kita sertai. Salah satu darinya adalah dari brand Pokka. Aku dan keluarga memang peminat tegar brand pokka ni. terutama minuman milk tea. berbotol-botol beli sebabnya suami memang hantu milk tea. brand pokka ni je yang kena dengan tekak sebab tak manis sangat dan rasa teh tu just nice orang kata.. aku dari tak suka pon boleh tersuka tanpa sengaja jugak. my fav is coffee / cuppocino dia.

Untuk pengetahuan korang, Pokka Milk ada buat contest. hadiah boleh tahann hebat tau! Mana yang rajin beli dan minum produk ni boleh la cuba nasib..mana tau mengena ke kann..




PERADUAN POKKA RASA RAYA .

Cara-cara untuk sertai peraduan Pokka Rasa Raya :


1.Beli produk POKKA Milk minimum RM10 dalam satu resit. 
2.Cipta satu resepi menggunakan produk dari POKKA Milk. Snap gambar/ buat video utk step-step resepi anda. 
3.Hantar resepi anda beserta resit pembelian ke FB Mesengger POKKA.


Ade rezeki, anda berpeluang menang:
1.GRAND PRIZE: An open house catering package worth RM10,000
2.CONSOLATION PRIZE x 3: RM200 cash + POKKA hamper + 1 month’s supply of POKKA drinks
3.WEEKLY PRIZE x 20: RM100 worth of shopping vouchers + 1 month’s supply of POKKA drinks.

T&C apply.

Best tak hadiah tuu?? Kalau dapat grand prize, jgn lupa jemput sis beraya taauu..

TRIFFLE DE POKKA.

Image may contain: 1 person, smiling
Anak bujang bersama barisan pokka melon milk dan banana milk. korang boleh dapatkan produk ni di pasaraya berhampiran korang seperti Aeon, Giant, Tesco dan lain-lain. harga pon berpatutan. rasa dia, aku gerenti sekali korang beli, korang akan beli lagi dan lagi dan lagi.
Aku sempat cipta resepi berasaskan produk dari Pokka ni. Kali ni nak try buat dari perasa tembikai susu dan pisang susu. Penah dengar orang buat triffle dari brand pokka?? tak pernahkann?? hahahaha..Jom check it out. share sini mana tau korang pon teringin nak cuba. sharing is caring katanya..


Bahan-Bahan :
1. Pokka melon milk + banana milk - secukupnya
2. buah tembikai susu (dipotong dadu) - secukupnya
3. buah pisah dipotong nipis nipis - secukupnya
4. 1 bungkus agar-agar
5. 1 tin cocktail
6. kek swissroll - 1 peket. *aku amek perisa kopi sebab sedap bau kopi*
7. kristal jelly. *aku suka guna brand nona sebab wangi

Cara - Cara :
1. potong kek swissroll dan susun secara rapat-rapat dan padat-padat ke dalam bekas/tupperware. buat 2 bekas. 1 utk triffle melon milk. satu lagi untuk banana milk. ketepikan.
2. masak agar-agar sehingga larut. tapis dan bahagikan kepada 2 mangkuk sama rata. kalau nak manis, boleh tambahkan sedikit gula. aku suka less sugar so memang xde bubuh gula dalam agar2.
3. tuangkan pokka melon milk + banana milk ke mangkuk yang berisi agar-agar yang telah dibahagikan siap siap tadi. sejukkan seketika dalam peti ais.
4. tuang agar-agar (separa sejuk) ke dalam bekas berisi kek swissroll. *pastikan sejuk. kalau masih panas dikuatiri agar-agar masih cair dan meresap ke dalam kek*
5. tuangkan buah cocktail ke dalam kedua-dua bekas agar-agar. 
6. susun buah tembikai susu ke dalam bekas agar-agar melon milk pokka.
7. susun buah pisang yang dipotong dadu ke dalam bekas agar-agar banana milk pokka.
8. masak agar-agar kristal jelly sehingga larut di atas dapur. *rujuk panduan kat kotak. . 
9. tuangkan agar-agar kristal jelly ke dalam kedua-dua bekas melon milk dan banana milk sehingga menutupi buah-buahan .
10. sejukkan di dalam fridge.
11. sedia untuk dihidangkan kepada tetamu.

hasilnyaa.


Taraaaaaa!!!
mempersembahkan Triffle De Pokka by urs truly - mrspuex. amboi  kemain nama resepi..hahaha

Apa lagi?? jom la buat resepi mengikut kreativiti korang sendiri.. macam-macam menu yang boleh korang buat selain dari resepi pencuci mulut ni. contohnya korang boleh buat resepi kukus/panggang/grill/rebus.. why not kan kan??

dah beli produk ni, try masuk peraduan sekali. cipta video resepi korang dan hantarkan penyertaan ke fb pokka.. mana tau rezeki termenang. aku tumpang gembira.. gituuu..

keterangan lanjut boleh check di FB pokka : https://www.facebook.com/pokka.my/

Good Luck uols!

-mrspuex-



1 comment:

linda said...

Yuk Buruan ikutan bermain di website http://bosnagaqq.com
Sekarang NAGAQQ Memiliki Game terbaru Dan Ternama loh...
=> Bonus Refferal 20%
=> Bonus Turn Over 0,5%
=> Minimal Depo 15.000
=> Minimal WD 15.000
=> 100% Member Asli
=> Pelayanan DP & WD 24 jam
=> Livechat Kami 24 Jam Online
=> Bisa Dimainkan Di Hp Android & iphone
=> Di Layani Dengan 6 Bank Terbaik
=> 1 User ID 4 Permainan Menarik
Ayo gabung sekarang juga hanya dengan
mengklick AGEN BANDARQ TERBAIK
WHATSAPP : +855967014811
PIN BB : 2B209F68