Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, December 21, 2018

Huggies Dry Pants : Kuasa Penyerapan terpantas di Malaysia!

Assalamualaikum/Hai, 

Sebagai mak-mak yang prihatin, pemakaian pempers yang bersesuaian amatlah penting demi keselesaan anak-anak kecil seharian. Maklumlah dengan faktor si manja yang lasak dan faktor kekangan mak-mak nak tukar pempers secara kerap, pemilihan mesti kena tepat. Saja nak kongsi kat sini, pemilihan pempers yang tepat.

HUGGIES DRY PANTS.

Malaysia’s Fastest Absorbing Diaper Pants.



Huggies direka khas bagi memastikan lampin bersesuaian dengan setiap peringkat tumbesaran bayi. Teknologi Huggies Diaper untuk pengeringan dan kelancaran aliran udara adalah terbukti secara klinikal bagi mengelakkan ruam lampin atau dematitis. Lagi satu nak bagitau, huggies diaper ada penunjuk kebasahan. Fungsi penunjuk kebasahan ni penting sebab kita boleh perhatikan waktu yang tepat untuk menukar lampin apabila warna lampin bertukar dari kuning menjadi biru. Oleh sebab itu, cara penyimpanan pon perlu dititikberatkan. Simpan lampin di tempat yang kering dan dingin. Jika simpan di tempat yang tidak sesuai, penunjuk kebasahan boleh menjadi biru sebelum ia digunakan.

5 SEBAB KENAPA HUGGIES DRY PANTS LEBIH BAGUS.

1. Sistem Penyerap Yang Pantas Di Malaysia.


5 way comfirt fit

1000 lubang mikro serap pantas untuk penyerapan segera dan mengunci cecair agar kulit si manja kekal kering dan selesa sepanjang masa.

2. Getah Pinggang Muat Selesa 5-Cara.

5 way comfirt fit
Dengan comfort 5 teknologi membolehkan muat secara fleksibel dari 5 bahagian iaitu pinggang pada perut, pinggang belakang, 2 belah kaki dan kelangkang.

3. Penyerapan sehingga 10 jam

5 way comfirt fit
Menyerap air kencing sehingga 10 jam agar si manja sentiasa kering sepanjang malam. berdasarkan kajian atas kadar air kencing purata bayi dalam tempoh 12 jam dan keupayaan simpanan lampin 100%.

4. Pelapik Luar Beraliran Udara 100%.

5 way comfirt fit
Memudahkan pengaliran udara sebanyak 10 kali ganda dan membantu pencegahan ruam lampin berbanding dengan pelapik tanpa pengaliran udara.

5. Pelindung Kebocoran.

5 way comfirt fit
Teknologi U-fold dengan penghalang kebocoran berganda yang boleh mengelakkan kebocoran air kencing di celah peha.

CARA PEMAKAIAN.

Langkah 1 : Dipakai seperti seluar bayi dengan perkataan 'FRONT' di bahagian depan. Pelindung peha hendaklah dipadankan dan tidak terlipat bagi mengelakkan kebocoran.

Langkah 2 : Setelah digunakan, hanya perlu koyakkan kedua-dua bahagian tepi untuk menanggalkannya.

SAIZ SESUAI MENGIKUT KG.

saiz bergantung kepada berat badan si manja kita. kalau boleh carilah pempers yang tak ketat sangat dan tak longgar sangat ok. korang boleh tengok saiz-saiz yang disediakan seperti gambar di bawah.product imageproduct image

product image























Sangat-sangat jatuh cinta dengan Huggies Dry Pants ni.
Hanya yang terbaik untuk yang tersayang..
Korang mesti cuba tauuu!

Apa lagi, Jomlah beli Huggies di : http://bit.ly/2LgcBwt 

 -MrsPuex-
ibu yang prihatin.

5 comments:

Wawa Ashihara said...

Mesti jd pilihan ibu bapa lepas ni..

Fadzi Razak said...

Dulu pun masa Aneeq pakai diaper lagi ade jugak pakai huggies. tapi tak tau masa tu dah ade teknologi ni ke tak

Cerita Huda said...

Bagus betul huggies dengan teknologi baru ni, anak-anak mesti lagi selesa dan bebas dari masalah ruam

Mimi Azirah said...

Baguslah Hughies Dry Pants ni direka untuk keselesaan anak kita bila memakainya.

Cik Rose said...

serap pantas tu yang paling best kan.. anak-anak selesa dan bergerak aktif je :)