Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, October 17, 2014

Menara Taming Sari, Melaka

Assalamualaikum..

Sambungan dari entry INI

Tempat Pertama yang sempat ku terjah..

Menara Taming Sari.

Mengambil masa dalam 10 minit berjalan kaki untuk sampai.
Sesapa yang jenis jalan laju tu 5 minit dah terpacak dah pon..

Jimat takk?? tak yah bawak keta, tak yah susah susah pikir mane nak parking..
Lagi 1, berjalan adalah untuk kesihatan..heee..

kejap lagi aku akan ada kt tempat bulat atas nun..
gayat?? alaa tak lah teruk gayatnyee..
funn apee..
dapat tengok 1 melaka dengan sekali harung..

Tiket bersama goodies bag (akan diberikan bila kita beli tiket kat kaunter)
dalam goodies tu ada air kotak dan beberapa keping poskad melaka

harga di kaunter tiket.
untuk makluman, kalau uols menginap di hotel seri costa, uols boleh beli tiket dengan harga yang murah kat di kaunter hotel seri costa tu....
rm10.00 instead of rm20.00 untuk dewasa..
jimat takk??

pintu masuk.

Mahkota Parade dan Melaka Mall..

Hotel Seri Costa (bangunan kaler cekelat sikit mengadap loji tuh..hee)


Kapal Samudera dan laluan ke River Cruise (Khemah Putih belah kanan kapal)

Menikmati Pemandangan

Keterujaan melampau..hahaha..

Dah selamat turun..
masa untuk pulang..huhuhu...
tak puass..duration dalam 10-15 minit je..

view dari my instavideo :

 

Memuatkan
#menaratamingsari #melaka #instavid



Link yang berkaitan :

http://mrspuex.blogspot.com/2014/10/3-hari-di-hotel-seri-costa-melaka.html


 Sekian, Selamat Bercuti!

Yours Truly ;P

2 comments:

Puteri Wanita said...

wah... baru eh. lama tak gi bandar melaka. selalu datang rumah abang gi tanjung bidara jer. nanti nak naik gak menara ni, harga pun not bad...

jemput join >> http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

idzwa kamaruddin said...

RINDU PULAK DGN MELAKA..